BLOG

Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα!

Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα!

Και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι το άγχος σε έχει σκοτώσει, αλλά και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμείς…Δεν πέρασες Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, ίσως η «γκρίνια» του πατέρα ξεκινήσει για εκείνη την ήμερα που έλειψες από το φροντιστήριο και εν τέλει έχασες και τα μόρια… Όπως καταλαβαίνεις η φοιτητική σου ζωή ξεκινάει από την στιγμή που ήρθαν τα αποτελέσματα και πλέον είναι στο μυαλό σου ότι σχετίζεται με τα Γιάννενα… Συγχαρητήρια, λοιπόν, μπορεί να μην ήταν η σχολή της επιλογής σου, ίσως και όχι αλλά δεν αλλάζει το γεγονός. Είσαι στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδος και όχι μόνο…

Σου υποσχόμαστε ότι αν είχες λίγο γκρίνια θα σταματήσει αμέσως μόλις η οικογένεια σου δοκιμάσει βατραχοπόδαρα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Εδώ με τις παρέες σου θα περάσεις αξέχαστα βράδια που θα σε χαλαρώσουν από τις δύσκολες μέρες των εξεταστικών. Όμορφα και παρεϊστικα μαγαζιά που θα φιλοξενήσουν αναμνήσεις από τα φοιτητικά σου χρόνια.

Αφού νοικιάσεις την γκαρσονιέρα που θα γίνει το «στρατηγείο» σου για τις μελέτες στο σύγχρονο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ευκαιρία να πάτε μια οικογενειακή εκδρομή μέχρι τα Ζαγοροχώρια. Χωριά όπως το Πάπιγκο θα σου αποδείξουν ότι οι διακοπές στα Γιάννενα πραγματοποιούνται καλοκαίρι και χειμώνα. Είναι σίγουρο ότι οι φίλοι σου θα ζηλέψουν τους 15 βαθμούς θερμοκρασίας το βραδάκι όταν εκείνοι θα «λιώνουν» στους 40 βαθμούς των αστικών κέντρων.

Αν είσαι λάτρης των σπορ της φύσης τότε ετοίμασε τον εξοπλισμό σου. Στον ποταμό Βοϊδομάτη θα μπορέσεις να κάνεις rafting και να απολαμβάνεις το μεγαλείο της ηπειρώτικης φύσης κάνοντας γυμναστική. Όλα αυτά φυσικά το καλοκαίρι, μιας και τον χειμώνα είναι ευκαιρία να απολαύσεις το χιόνι στα όμορφα χωριά των Ιωαννίνων.

Η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα δεν έχει μόνο υψηλό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα σημαίνει ωραία μαγαζιά στη Λεωφόρο Δωδώνης, στη Μιχαήλ Άγγελου, στην Ανεξαρτησίας, στην πλατεία Πάργης, χωρίς να απουσιάζουν τα εναλλακτικά σενάρια από τις διαθέσιμες επιλογές. Όπως σου αναφέραμε και παραπάνω θα γοητευτείς από την ηπειρώτικη κουζίνα και τα εδέσματα που θα γνωρίσεις. Εξάλλου τα Γιάννενα έχουν σημαντική παραγωγή από αλλαντικά, τυριά κτλ. Και βέβαια δεν μπορεί να απουσιάσει το τσίπουρο…

Τα Ιωάννινα έχουν μια ιδιαίτερη παράδοση. Γνωρίζεις έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ήξερες. Η πόλη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Ελληνική και στην Παγκόσμια Ιστορία. Από την αρχαιοελληνική εποχή και τον βασιλιά Πύρρο μέχρι το Βυζάντιο και την Οθωμανική παρουσία. Αναπόφευκτα θα βρεις πολλά μουσεία σε κάθε τετράγωνο του ιστορικού κέντρου, αποδεικνύοντας ότι τα Γιάννενα είναι μια ιστορική πόλη αλλά και σύγχρονη.

Η γνωριμία με τα Γιάννενα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ανεξίτηλη. Οι φοιτητές γνωρίζονται πολύ εύκολα αν και αριθμούν περίπου τις 30.000. Η πόλη έχει πολύ ζεστό κλίμα και θα σε βοηθήσει να νιώσεις κομμάτι αυτής της πόλης από τον πρώτο καιρό. Μπορείς να συνδυάσεις τις αστείρευτες επιλογές της Αθήνας, τα όμορφα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης ,την φοιτητούπολη της Πάτρας και την όμορφη φύση του Πηλίου και της Κρήτης. Τα Γιάννενα είναι ο λόγος για τον οποίο σε συγχαίρουμε και σου λέμε καλή σταδιοδρομία… Η Λίμνη Παμβώτιδα που θα βλέπεις, σχεδόν, καθημερινά θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς σου που θα καθρεφτίζει στα νερά της κάθε ανάμνηση από τα χρόνια που θα μείνεις στα Γιάννενα.