Δραστηριότητες στα Ιωάννινα

Ενημερωθείτε για όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή των Ιωαννίνων και σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο Aar Hotel & Spa.

Rafting

Για τους λάτρεις των Extreme Sport, που αναζητούν διαρκώς τρόπους να ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, η κατάβαση ενός ποταμού αποτελεί σίγουρα σπουδαία επιλογή! Αν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από ανεκτίμητο φυσικό κάλλος, φαντάζει μονόδρομος.

Ως πρώτη επιλογή, θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε εκείνη στο Βοϊδομάτη. Με αφετηρία το γεφύρι της Αρίστης, διανύετε μια καταπράσινη διαδρομή 5 χιλιομέτρων και μιάμισης ώρας περίπου. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο παράδεισος μοιάζει σίγουρα κάπως έτσι, αφού φτάνοντας στο τέλος της κατάβασης, θα εντυπωσιαστείτε από τη θέα των τεράστιων πλατάνων που σκεπάζουν τον ουρανό!

Μια άλλη εξίσου μοναδική επιλογή rafting είναι στον Άραχθο. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών διαδρομών, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, όπως τη διαδρομή από τη γέφυρα Πολιτσάς έως τη γέφυρα της Πλάκας ή έως τη γέφυρα Τζάρη και τη διαδρομή από τη γέφυρα Τσιμπόβου έως τη γέφυρα της Πλάκας. Η επιλογή γίνεται πάντα με βάση το βαθμό δυσκολίας και τη χρονική διάρκεια που επιθυμείτε.

Trekking

Σε μια πόλη με τόσο φυσικό πλούτο, θα ήταν παράλειψη αν δεν παίρνατε μια γεύση από μία εκ των πεζοπορικών διαδρομών που προσφέρουν τα Ιωάννινα.

Για εσάς που επιθυμείτε μια όχι και τόσο κουραστική πεζοπορία, η επιλογή της διαδρομής στον ποταμό Βοϊδομάτη, στον πυρήνα του εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, είναι ιδανική.

Για όσους πάλι το λέει η καρδιά τους, η πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, ενδείκνυται. Πρόκειται για μια πεζοπορία με αφετηρία το χωριό Μονοδένδρι και τέλος το χωριό Βίκος, διάρκειας 6 ωρών περίπου και μέτριας δυσκολίας.

Για τους έμπειρους του είδους, δε θα μπορούσε να ήταν άλλη η επιλογή από τη διαδρομή της Δρακόλιμνης Τύμφης. Μια πεζοπορία διάρκειας 10 περίπου ωρών από το Μικρό Πάπιγκο προς τη Δρακόλιμνη.

Τέλος, άξια λόγου για αυτούς που δε θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη είναι η πεζοπορία στο χωριό Λιγγιάδες και το καταφύγιο του Μιτσικελίου. Μια μοναδική διαδρομή με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα!

Canyoning

Τα Ιωάννινα, με τα αμέτρητα φαράγγια από τα όρη στα Ζαγοροχώρια έως τα όμορφα Τζουμέρκα, παρέχουν σε κάθε επισκέπτη, την ευκαιρία να δοκιμάσει τη δραστηριότητα του Canyoning. Οι λάτρεις της φύσης και των σπορ μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών διαδρομών, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και τη χρονική διάρκεια που επιθυμούν.

Η διαδρομή στο Φαράγγι Βικάκι από το χωριό Τσεπέλοβο έως τους Κήπους Ζαγορίου, αποτελεί μια διαδρομή χωρίς σκοινιά, μέτριας δυσκολίας, μεγάλης όμως διάρκειας που αγγίζει τις 4 ώρες.

Ανάλογης δυσκολίας, αλλά μισής περίπου διάρκειας είναι η διαδρομή στο Φαράγγι Παππαπήδημα, από το χωριό Χαροκόπι. Σ’ αυτή τη διαδρομή γίνεται χρήση σχοινιών (7 – 8 rappel).

Τέλος, για τους έμπειρους του είδους αποτελεί ιδανική επιλογή το φαράγγι Κλύφκης με αφετηρία το χωριό Καλέντζι. Πρόκειται για μια διαδρομή με σχοινιά (7-8 rappel) που διαρκεί 3,5 περίπου ώρες.

Ιππασία

Η Ιππασία, άθλημα γνωστό από τη αρχαιότητα, αναβιώνει τα τελευταία χρόνια, οργανωμένα και μεθοδικά και στην πόλη μας. Κάθε επισκέπτης της πόλης έχει την ευκαιρία να απολαύσει διαδρομές μοναδικής ομορφιάς τόσο στο χωριό Πάπιγκο στο Ζαγόρι, όσο και στα Λάζαινα στα Τζουμέρκα, σε απόσταση μόλις 20 λεπτά από τα Ιωάννινα.

Διαλέξτε μια διαδρομή μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας και θαυμάστε το άγριο φυσικό τοπίο, μαγευτείτε από το ηλιοβασίλεμα που αγκαλιάζει μ΄ ένα βαθύ κόκκινο χρώμα τα βραχώδη όρη της Πίνδου κι αφεθείτε στη μαγεία της επαφής με τη φύση.

Parapente

Όσοι έχουν δοκιμάσει την εμπειρία της πτήσης Parapente λένε ότι είναι μαγεία η ελευθερία να πετάς. Οι δε λάτρεις του είδους μιλούν για ένα ιδιαίτερο ταξίδι με εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη...

Όπως κι αν έχει όμως, αν βρεθείτε στην πόλη μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μοναδική εμπειρία της απόλυτης ελευθερίας, επιλέγοντας μια πτήση από την Κόνιτσα, το χωριό Ασπράγγελοι στο Ζαγόρι ή το χωριό Περίβλεπτο, σε απόσταση 15 λεπτών από τα Γιάννενα.