Aar Hotel & Spa Ιωάννινα

Ιωάννινα: Μία πόλη ... πολλοί προορισμοί!

Η πόλη των θρύλων, η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, η πόλη των ασημουργών ή αλλιώς τα πανέμορφα Γιάννενα, όπως πολλοί την αποκαλούν.

Τα Ιωάννινα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του νομού των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και γενικότερα το μεγαλύτερο εμπορικό, πνευματικό και πολιτισμικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Έχουν αναπτυχθεί γύρω από την υπέροχη λίμνη Παμβώτιδα με τη φύση, το κλίμα και το χαρακτήρα της πόλης να συνδέεται απόλυτα με αυτήν.

Τα γραφικά Ιωάννινα διατηρούν μια ρομαντική και νοσταλγική διάθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η οποία αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο το φθινόπωρο, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τις ομορφιές τους.

 

Μην αφήνετε το χρόνο σας στην πόλη μας να περνά ανεκμετάλλευτος.

Ιωάννινα

Περπατήστε στους όμορφα διαμορφωμένους πεζοδρόμους, κάτω από τα πανύψηλα δέντρα, που «αγκαλιάζουν» τη λίμνη δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Ανακαλύψτε τις φιλόξενες γωνιές της πόλης, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα θαυμαστά κτίρια, όπως η Οικία Χουσεΐν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά και ολόκληρο το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που αποτελούν μοναδικά αξιοθέατα. Πριν αφήσετε το κέντρο της πόλης, ρωτήστε που είναι τα «Λιθαρίτσια», ο προμαχώνας του Αλή Πασά κάποτε. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε από ψηλά μέρος του ιστορικού κέντρου και της λίμνης.

Ταξιδέψτε στο χρόνο μέσα στο επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων, που χτίστηκε το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και πρόκειται για το αρχαιότερο βυζαντινό φρούριο της ελληνικής επικράτειας με αδιάκοπη ιστορία. Όποια πύλη κι αν διαβείτε, δεν έχει σημασία. Με την είσοδό σας σε αυτή την κάστρινη πολιτεία, η φασαρία της πόλης μένει απ΄ έξω. Και πάνω ψηλά, το Ίτς Καλέ, η ακρόπολη: ένα πολιτιστικό, μικρό πάρκο με μουσεία και συλλογές.

Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το γνωστό «νησάκι της κυρά-Φροσύνης», το σπήλαιο του Περάματος και το μουσείο των Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη, αξιοθέατα που αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης μας, η οποία συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τις νέες πραγματικότητες με την ιστορική μνήμη, τη φυσική ομορφιά με την ανάπτυξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν επίσης, τα εκθέματα από το χώρο της Δωδώνης, όπου βρισκόταν το αρχαιότερο μαντείο του ελληνικού κόσμου.

Η σύγχρονη εξέλιξη εκφράζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα νοσοκομεία της Πόλης, το Ναυταθλητικό Κέντρο, την Εγνατία Οδό, το αεροδρόμιο, την αλματώδη εμπορική ανάπτυξη και την εξάπλωση της πόλης. Όλα αυτά καθιστούν τα Ιωάννινα μία σύγχρονη πόλη, που πάνω στην παράδοση και την ιστορία της, χτίζει το μέλλον της.

Με επίκεντρο τα Ιωάννινα μπορεί κανείς να συνδυάσει αυθημερόν εκδρομές σε βουνό ή θάλασσα. Να δει ιστορικά, θρησκευτικά και μη μνημεία, να κάνει αθλητικές δραστηριότητες και να γευτεί τις ομορφιές και τις γεύσεις της περιοχής. Να ζήσει και να ενθουσιαστεί από τις εμπειρίες που θα αποκομίσει.

Αυτά είναι τα Ιωάννινα ... μία πόλη, πολλοί προορισμοί!

Μουσείο του Βρέλλη

Μουσείο του Βρέλλη

Σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το κέντρο των Ιωαννίνων και σχεδόν δίπλα στο ξενοδοχείο μας, βρίσκεται το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.

Aρχαίο θέατρο Δωδώνης

Aρχαίο θέατρο Δωδώνης

Ο Βασιλιάς της Ηπείρου Πύρρος, θέλοντας να στολίσει τις περιοχές του βασιλείου του, αποφάσισε να κατασκευάσει τον 3ο αι π.Χ. ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία ελληνικά θέατρα, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Το νησάκι των Ιωαννίνων

Το νησάκι των Ιωαννίνων

Όταν βρεθείτε στα Ιωάννινα μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με το καραβάκι στο φημισμένο νησί της λίμνης Παμβώτιδας! Ένα νησί διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Κάστρο Ιωαννίνων

Κάστρο Ιωαννίνων

Στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης και πάνω στη μικρή βραχώδη χερσόνησο που εισχωρεί στη λίμνη Παμβώτιδα, είναι χτισμένο το κάστρο των Ιωαννίνων.

Σπήλαιο Περάματος

Σπήλαιο Περάματος

Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το κέντρο των Ιωαννίνων, ακολουθώντας τον παλιό δρόμο για Μέτσοβο, δεσπόζει ένα από τα πιο σπουδαία σπήλαια του κόσμου, το σπήλαιο Περάματος.

Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Μέσα σε μια έκταση 1.000 τ.χλμ. ξεχύνονται τα ορεινά πετρόκτιστα χωριά του Ζαγορίου. 46 μοναδικής ομορφιάς χωριά που ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε γραφικότητα και τουριστικές υποδομές.