BLOG

AAR Hotel και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

AAR Hotel και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ως κάποιος που οδήγησε ένα Suzuki Jimny του 2005 το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, η απόκτηση των κλειδιών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με έκανε να νιώσω σαν να ανταλλάσσω ένα Ericsson για ένα iPhone. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ταξίδεψα στα μαγευτικά Γιάννενα για ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην ευρύτερη περιοχή, όπου οδήγησα ένα Audi E-Tron Sportback του 2020 στα Ζαγοροχώρια.

Δεδομένου ότι αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος (EV), ήθελα να βεβαιωθώ ότι βρισκόμουν σε μια περιοχή γεμάτη με σταθμούς φόρτισης. Προς έκπληξή μου, άντεξα μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω κάποιον εκτός ξενοδοχείου. Αν και αυτό οφειλόταν στον συνδυασμό του περιορισμού μου σε σύντομες διαδρομές και του ξενοδοχείου μου – AAR HOTEL - που είχε σταθμό φόρτισης, τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα EV έχουν επίσης κατά μέσο όρο 300χλμ αυτονομία.

Συνολικά, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα εκτός από το να είσαι πράσινος καταναλωτής. Όχι ότι μόνο η επιλογή ενός EV είναι εξαιρετική για το περιβάλλον, αλλά σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τις λωρίδες HOV σε χώρες της ΕΕ και ελπίζοντας στην Ελλάδα σύντομα. Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε βενζίνη και σαφώς μην με κάνετε να μιλήσω για το πόσο χρήσιμο είναι να έχετε δύο πορτμπαγκάζ (χάρη στο ότι δεν υπάρχει κινητήρας).

Στο AAR Hotel τα πράγματα ήταν απλά και ουσιαστικά. Η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι διαθέτουν 2 φορτιστές στον σταθμό από 22KW ισχύος ο καθένας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν δυο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Ο σταθμός είναι ταχείας φόρτισης και εντός 45 λεπτών είσαι έτοιμος να συνεχίσεις την περιήγηση ή το ταξίδι σου.

φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα Ιωάννινα, στο AAR Hotel

Πάντα το AAR ήξερε να κάνει εκπλήξεις στους πελάτες του, όταν το επισκέφτηκα πρώτη φορά πριν μια πενταετία, πέρα από την υπέροχη διαμονή, μας είχαν κάνει δώρο υπηρεσίες μασάζ. Σήμερα που η ενέργεια είναι πιο σημαντική από ποτέ στη ζωή μας, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα Γιάννενα και στα πανέμορφα μέρη της Ηπείρου χάρη στον συνδυασμό υψηλής ποιότητας καταλύματος και φόρτισης του αυτοκινήτου.

Δυστυχώς, στη χώρα μας ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί σταθμοί φόρτισης στα RV πάρκα και σε διάφορα camping οπότε είναι δύσκολο να αγνοήσεις την πολυτέλεια της ύπαρξης ενός all inclusive σημείου όπως το AAR.

Τέλος, θα σας δώσω μερικά tips για όσους οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή θα οδηγήσουν στο εγγύς μέλλον:

  • Οδηγήστε με τρόπο που μεγιστοποιείτε την εμβέλειά σας
  • Προγραμματίστε στάσεις φόρτισης γύρω από δραστηριότητες ή διαλείμματα για γεύματα
  • Χρησιμοποιήστε τις διαθέσιμες εφαρμογές και χαρτογραφήστε τα χιλιόμετρα σας εκ των προτέρων
  • Να είστε ευέλικτοι και να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο...εκτός κι αν διαμένετε στο AAR Hotel

Καλό ηλεκτρικό ταξίδι!!