BLOG

Κλείσε το κινητό και φύγαμε!

Κλείσε το κινητό και φύγαμε!

«Μην μου στέλνετε emails και μηνύματα. Είμαστε σε διακοπές.» Αυτό είναι το συνηθισμένο μήνυμα πριν αναχωρήσεις… Είσαι στην παραλία αλλά το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι η δουλειά σου.

Ω, και εκείνες τις εκατοντάδες emails που πρόκειται να προσγειωθούν ...

Είναι 8 π.μ. και κάθεσαι στο ψυχρό πάτωμα του μπάνιου ενός ξενοδοχείου και ο φορητός σου υπολογιστής στηρίζεται στον κορμό. Το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο κάτω από το πηγούνι σου και, καθώς η κλήση συνδιάσκεψης ξεκινάει, είτε ψιθυρίζεις - έτσι ώστε να μην ξυπνήσεις τον/την σύντροφό σου - ούτε να χτυπήσεις το χέρι σου πάνω από το επιστόμιο, έτσι ώστε οι άλλοι καλούντες να μην ακούσουν τα χτυπήματα του.

Έχεις ένα σαββατοκύριακο για την εξόρμησή σου. Αλλά έχει προκύψει μια εργασία. Τα πράματα δεν πάνε καλά. Η καθημερινότητα δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις. Μια ώρα μόλις πριν επιστρέψεις σπίτι και σκέφτεσαι ότι δεν πρόλαβες να πας σε εκείνη την γιορτή με τα παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να λάβεις δράση και οι λόγοι είναι αρκετοί…

Αν ο εργοδότης σου ήξερε ότι η συνεχής εγρήγορση μειώνει την απόδοσή σου τότε θα σε ανάγκαζε να κλείνεις το κινητό σου στις διακοπές. Αν εσύ συνειδητοποιούσες τον αντίκτυπο που έχει στην προσωπική σου ζωή τότε θα το διεκδικούσες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ξεκίνα να οργανώνεσαι…

Ζήτω η επανάστασή σου! Κλείσε ένα δεκαήμερο στα Γιάννενα. Στο Aar Hotel θα βρεις ότι χρειάζεσαι. Ησυχία και εξορμήσεις. Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται σε κομβικό σημείο που μπορεί να σου δώσει πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο. Μην ξεχαστείς όμως, αυτή τη φορά θα ζητήσεις από το ξενοδοχείο να εξυπηρετήσουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης αν χρειαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικοί σου άνθρωποι θα έχουν τον αριθμό αυτό και εσύ θα έχεις κλειστό το κινητό σου…Τολμηρό; Ξεκινάμε τότε!

Δεν νομίζω να θέλεις να πας μια βόλτα στα μουσεία των Ιωαννίνων και να σε διακόψει κάποιος για να κάνεις τηλε-meeting στη μέση του δρόμου. Το ταξίδι στον χρόνο δεν περιμένει. Βυζαντινή τέχνη και ιστορία, μεσαίωνας και Ισλάμ, ιστορία που εκβάλλει μέσω των Πελασγών, του Πύρου και του Δεσποτάτου, των Βλάχων και των Αρβανιτών, των μεγάλων ευεργετών της χώρας. Ένα ταξίδι που δεν μπορεί να αναβληθεί. Μοιάζει με μια ταλάντωση στον χρόνο μέχρι αυτή να κατευνάσει την συχνότητα της.

Γιάννενα. Μια απολαυστική διαδρομή στην ελληνική φύση με την χαράδρα του Βίκου και τον ποταμό Βοϊδομάτη να καταλήγουν εκεί που ο νους δεν φανταζόταν πριν αντικρίσεις τις όχθες του. Μια εμπειρία με διαφορετικό περιεχόμενο ολοκληρώνεται με τις παραδοσιακές συνταγές των Ηπειρωτών. Ειδικά τα τυριά και τα σιροπιαστά τους δεν συγκρίνονται. Βάλε και λίγο τσιπουράκι το βράδυ, πηγαίνει με την δροσούλα του βουνού.

Οκ, ξέρω ότι ακόμα έχεις το κινητό στο χέρι, χρησιμοποίησέ το για τελευταία φορά κάνοντας την κράτηση σου στο ξενοδοχείο. Μην αφήσεις την ευκαιρία να χαθεί πάλι. Κλείσε το κινητό σου και ξεκίνα για Ιωάννινα. Η άλλη πλευρά των διακοπών είναι εδώ με την λίμνη Παμβώτιδα να φιλοξενεί στα νερά της το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, γοητεύοντας κάθε επισκέπτη όπως η κυρα-Φροσύνη τον Αλή Πασά. Ήπειρος 2017, μια διαδρομή στο χρόνο μέσα από την ιστορία και το φυσικό κάλλος.