BLOG

AAR Hotel! Το κέντρο απόκεντρο των Ιωαννίνων!

AAR Hotel! Το κέντρο απόκεντρο των Ιωαννίνων!

Ήπειρος! Για πολλούς το ιστορικότερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας…Πρόκειται για ένα μέρος της χώρας μας με ιστορικούς συμβολισμούς ενώ γεωγραφικά συνδέει την Ελλάδα με τα δυτικά βαλκάνια, ενώνοντας και αρχαίους πολιτισμούς που θα γνωρίσεις από το πρώτο λεπτό! Η άφιξή σου στα Γιάννενα έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ χάρη στην Ιονία Οδό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να μετράς μέχρι το 100…

Σωστά διαβάζεις! Μόνο 100 λεπτά απαιτούνται πλέον για να φτάσεις στα Γιάννενα από το Αντίρριο. Εκατό λεπτά σε έναν από τους πιο ασφαλείς δρόμους που κατασκευάστηκαν διεθνώς και εκμηδενίζει τις αποστάσεις στη δυτική Ελλάδα. Η έξοδος που σε φέρνει στην πόλη που βασίλευσε ο θρυλικός Πύρρος είναι «ΑΒΓΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ». Ίσως να γελάσεις με την έμπνευση του κατασκευαστή, αλλά θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι θα το συναντήσεις στο μέλλον «ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΥΤΙΚΑ» για να μην μπερδευτείς…

Κάθε αναφορά για τα Ιωάννινα σηματοδοτείται με παρουσιάσεις του Αλή Πασά και της κυρα-Φροσύνης. Πρόσωπα σύμβολα για την ηπειρώτικη ιστορία και όχι μόνο… Στο AAR Hotel θα εγκαταλείψουμε την πεπατημένη και θα σου μάθουμε τα μυστικά της περιοχής όπου θα επισκεφτείς μέρη που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Αν έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό ίσως να έχεις επισκεφτεί το μουσείο της μαντάμ Τισσώ. Κέρινα ομοιώματα με δημοφιλείς προσωπικότητες από όλο τον πλανήτη σε μερικά τετραγωνικά αναβιώνουν στο βαθμό που σε προκαλούν να τους μιλήσεις. Τι θα έλεγες λοιπόν να αναβίωνε η ιστορία των Ιωαννίνων μέσα από την τέχνη; Το μουσείο Βρέλλη είναι το αποτύπωμα της ιστορίας με κερί. Δεν θα μπορείς να πιστέψεις τη ζωντάνια των αφηγημάτων και των αγώνων που είναι σαν σφραγίδα στο πρόσωπο των αγωνιστών. Μια διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας για κάθε επισκέπτη μιας και το εισιτήριο στο μουσείο είναι στα πλαίσια συμβολικού χαρακτήρα η τιμή του παρά κερδοσκοπική.

Τα Ιωάννινα παινεύονται για το αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμικό τους υπόβαθρο. Η αρχαία Δωδώνη πρωτοστατεί και δεν θα μπορούσαμε να μην την προτείνουμε στον φιλοξενούμενο μας, μιας και ανήκουμε στον ιστορικό δήμο της Δωδώνης. Το αρχαίο θέατρο Δωδώνης χρονολογείται περίπου 2,600 χρόνια με αναφορές σε μύθους και συγγράμματα μεγάλων προσωπικοτήτων. Σήμερα αναβιώνει μέσα από παραστάσεις διεθνούς επιπέδου προσελκύοντας τον τουριστικό και πνευματικό κόσμο.

Το βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, επίσης, δεν μπορεί να παραμεριστεί. Η μονή Τσούκας, αφιερωμένη στη Θεοτόκο προσφέρει σε μόλις 25 λεπτά απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να γνωρίσει ένα κομμάτι του πάζλ από την εκκλησιαστική παράδοση των Ιωαννίνων. Η απόλαυση δεν περιορίζεται στην παράδοση και στην αρχιτεκτονική της μονής, αλλά και στο φυσικό κάλλος και την χαράδρα των 760μ. που προκαλεί τον θαυμασμό κάθε ανθρώπου. To AAR Hotel δεν είναι απλά ένα ξενοδοχείο που θα εξυπηρετήσει την διαμονή σας, αλλά θα δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία για μια οικογένεια, ένα επαγγελματικό ταξίδι ή για ένα ζευγάρι. Μεγάλες εμπορικές αλυσίδες δίνουν το στίγμα του μοντέρνου αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την πρόσβαση που παρέχεται από το ξενοδοχείο. Τα ΙΚΕΑ είναι μόνο μια από τις επιλογές shopping σε απόσταση αναπνοής, όπως είναι πλέον η πρωτεύουσα! Η πτήση Αθήνα-Ιωάννινα με πληθώρα δρομολογίων πλέον φέρνει τα Ιωάννινα δίπλα σας άνετα και οικονομικά. Είναι σίγουρο ότι αυτό το ταξίδι θα το δοκιμάσετε και βέβαιο ότι θα το αγαπήσετε!!