BLOG

Ιωάννινα! Μια ερωτική πόλη!

Ιωάννινα! Μια ερωτική πόλη!

Όταν ο κόσμος περιλούζεται από αγάπη γίνεται ομορφότερος. Το ίδιο συμβαίνει και στα Ιωάννινα. Δεν είναι η Ρώμη, το Παρίσι ή το Λονδίνο. Είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου και εκτός από την όμορφη φύση και την ιστορικότητα της θα γίνει ένας ερωτικός προορισμός που θα λατρέψουν ακόμα περισσότερα ζευγάρια απ' ότι σήμερα. Εξάλλου, τα Ιωάννινα δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Η πόλη συνδυάζει την Ηπειρώτικη κουλτούρα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και γι' αυτό οι επισκέπτες των Ιωαννίνων δεν αρκούνται μόνο στην πρώτη φορά της επίσκεψής τους.

 

Σε μεγάλες ιταλικές πόλεις, στον Σηκουάνα και στον Τάμεση παρατηρήθηκαν τα λουκέτα αγάπης. Πρόκειται για λουκέτα που κρεμούσαν σε γέφυρες οι ερωτευμένοι με σκοπό να αφήσουν το δικό τους στίγμα. Προφανώς το λουκέτο συμβολίζει την αιώνια, την “κλειδωμένη” αγάπη μεταξύ δυο ανθρώπων. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις διάφορες πόλεις που οι ερωτευμένοι χρησιμοποιούσαν αυτή την εκφραστική τεχνοτροπία ήταν το βάρος... Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος Παρισίων, όπου σε μια από τις γέφυρες του πασίγνωστου ποταμού Σηκουάνα υπήρξαν λουκέτα βάρους 45 τόνων. Τότε ο δήμος προέβη σε απομάκρυνση των λουκέτων για να μην απειληθεί η στατικότητα των γεφυρών.

Λουκέτα αγάπης Ιωάννινα     Πηγή φωτογραφίας

Οι ερωτευμένοι, πλέον, “χτυπάνε” και στα Ιωάννινα. Στη παραλίμνια περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στη Σκάλα. Πρόκειται για μια περιοχή με κάγκελα περιμετρικά της λίμνης. Πλέον, είναι γεγονός: Οι ερωτευμένοι “χτυπήσαν” και στη λίμνη Παμβώτιδα. Λουκέτα γεμάτα ονόματα ζευγαριών είναι κλειδωμένα στη σειρά. Το θέμα της αισθητικής είναι υποκειμενικό, αλλά σημασία έχει η θετική αύρα που προσφέρουν αυτά τα ζευγάρια στη πόλη μας. Για άλλη μια φορά ο έρωτας αποδεικνύεται πηγή έμπνευσης και έκφρασης. Από την αρχή του κόσμου αυτού μέχρι σήμερα... Σαφώς ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα δυνατό και όμορφο, αλλά δεν αρκεί από μόνος του. Χρειάζεται και εκείνος το δικό του πεδίο, την δική του ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα το Παρίσι είναι ο ορισμός της ερωτικής πόλης. Στη Γαλλία υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις, αλλά το Παρίσι έχει εξέχουσα θέση στην καρδιά των ερωτευμένων.

Τα Ιωάννινα είναι μια ερωτική πόλη! Είναι μια περιοχή που στο έδαφος της έχουν διαδραματιστεί ιστορικές στιγμές και βεβαίως οι ερωτικές στιγμές δεν μπορούν να απουσιάζουν από την ιστορία. Δεν είναι τυχαία η γνωστή ιστορία της κυρα­Φροσύνης. Ένας έρωτας κρυβόταν πίσω από τον πνιγμό της στη λίμνη. Στην ίδια λίμνη που σήμερα οι ερωτευμένοι αφήνουν λουκέτα καρδιάς και κάνουν ρομαντικούς περιπάτους. Αν δεν περπατήσετε την λίμνη Ιωαννίνων δεν θα αισθανθείτε ακριβώς την αύρα που που μεταφέρει αυτή η πόλη.

Τα Ιωάννινα δεν είναι άλλος ένας τουριστικός προορισμός. Η πόλη των Ιωαννίνων είναι ένα ταξίδι του μυαλού και της ψυχής. Το εισιτήριο αυτού του ταξιδιού είναι ο χρόνος. Σας ταξιδεύει σε εποχές που αποτελούνται από ένα παζλ διαφόρων τύπων κουλτούρας. Μέσα από αυτό το παζλ αναδύθηκε ο απόλυτος συνδυασμός. Ιστορία και Φύση. Τι άλλο χρειάζεται μια καρδιά για να νιώσει ότι είναι στο δικό της ερωτικό σπίτι; Αν το Παρίσι λένε ότι είναι το σπίτι των ερωτευμένων, τότε εμείς δεν έχουμε παρά να σας προσκαλέσουμε στο εξοχικό των ερωτευμένων. Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη της καρδιάς και το αποδεικνύει καθημερινά.

Δεσμέυστε και την διαμονή σας στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο μας!