BLOG

Ήπειρος, ο κρυφός Παράδεισος!!!

Ήπειρος, ο κρυφός Παράδεισος!!!

Ένα ακόμα εγκωμιαστικό άρθρο έρχεται να εξυμνήσει τις ομορφιές της Ηπείρου! Αυτή τη φορά ο λόγος για την Telegraph και την Caroline Shearing. Σε πρόσφατο άρθρο της, η πρώτη αναφέρεται στο φυσικό κάλλος της Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας την ως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα τουριστικά μυστικά στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη μνεία επιφυλάσσει για το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, ενώ δεν παραλείπει και τα μοναδικά Ζαγοροχώρια με τα αμέτρητα τοξωτά γεφύρια, τη Δρακόλιμνη, αλλά και τον ξακουστό ποταμό Αχέροντα. Συγκεκριμένα μάλιστα, αναφέρει: «Βρισκόμαστε στο απόγειο του καλοκαιριού, κι όμως, μέχρι στιγμής στο ταξίδι μου έχω συναντήσει ελάχιστους τουρίστες, πέρα από ένα μικρό τσούρμο Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων. Περίπου 50 χρόνια μετά την πρώτη ''απόβαση'' των Βρετανών στην Ελλάδα προς αναζήτηση του ήλιου και της θάλασσας, η Ήπειρος παραμένει αναλλοίωτη, χάρη στην σχετικά δύσκολη πρόσβαση, τις κακές υποδομές και την άγρια και εντυπωσιακή ακτογραμμή με ελάχιστες λωρίδες άμμου ενδιάμεσα». Δε διστάζει επιπλέον, να την παρομοιάσει και με τη Σκωτία: «Η Ήπειρος, η πιο ορεινή περιφέρεια της Ελλάδας, είναι προικισμένη με ένα πλούσιο τοπίο, που θυμίζει την Σκωτία στα καλύτερά της, με ορεινά χωριά που ανταγωνίζονται την βρετανική επαρχία και με τον απαράλλαχτο Ιόνιο Πέλαγος. Συν τοις άλλοις, έχει πυκνά δάση που φιλοξενούν αρκούδες, λύκους, τσακάλια και αετούς, απόκρημνα μοναστήρια και θέα που σου κόβει την ανάσα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες κρατούν την Ήπειρο μυστική από τον έξω κόσμο».

Αναμφίβολα τέτοιες αναφορές μας τιμούν και μας υπενθυμίζουμε κάθε φορά ότι ζούμε σε ένα πραγματικά ευλογημένο τόπο, που τίποτα δεν του λείπει και τίποτα δεν περισσεύει!