BLOG

Ελιά! Η δική μας φιλοσοφία...

Ελιά! Η δική μας φιλοσοφία...

Οι Αθηναίοι κλήθηκαν να επιλέξουν νερό ή σοφία... Δεν άργησε πολύ να ληφθεί η απόφαση! Η θεά Αθηνά έγινε η προστάτιδα της πόλης των Αθηνών. Μια πόλη χωρισμένη σε δήμους, όπως γίνεται σήμερα σε όλα τα αστικά κέντρα της Ελλάδος. Μια πόλη που δεν θυμίζει τίποτα το τότε με το σήμερα, παρά μόνο αν πλησιάσει κάποιος το ιστορικό κέντρο στην περιοχή του Θησείου. Τότε η φιλοσοφία αρχίζει και περπατάει ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους...

Αν έπρεπε να παρομοιάσουμε με κάποιο τρόπο την ελιά που επιλέξαμε να τοποθετήσουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας θα επιλέγαμε τον παραπάνω λόγο. Βγαλμένο από την μεγάλη μας παράδοση, το αρχαιοελληνικό μεγαλείο και την πάλαι ποτέ ένδοξη πόλη των Αθηναίων. Οι αρχικές μας σκέψεις ήταν διάφορες, αλλά οι παρακάτω λόγοι μας οδήγησαν στην αγαπημένη μας Ελιά.

Σύμβολο Ελληνικό

Υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες που μας ρωτάνε για την επιλογή μας στον χώρο του εστιατορίου. Η Ελιά είναι ένα πανελλήνιο σύμβολο. Στις Ολυμπιάδες ο νικητής στεφόταν με ένα κλαδί ελιάς, ενώ στα Παναθήναια ο νικητής είχε δώρο ελαιόλαδο. Οι Έλληνες είχαν σε πολύ μεγάλη υπόληψη την Ελιά. Ένα δέντρο που καλλιεργείται στην χώρα μας αρκετές χιλιάδες χρόνια και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής οικονομίας και στυλοβάτης των εξαγωγών μας. Από τότε μέχρι σήμερα είναι ένα σύμβολο ελληνικό....

Σοφία

Η Αθήνα φημιζόταν για την φιλοσοφία και τις διάφορες τάσεις και σχολές που μεσουρανούσαν πριν την εμφάνιση της Ρωμαϊκής εποχής. Μεγάλα φιλοσοφικά ονόματα κοσμούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο μύθος λέει ότι η Ελιά συμβολίζει την σοφία. Οι επιστήμονες σήμερα αναφέρουν ότι το ελαιόλαδο επιταχύνει την ταχύτητα της σκέψης του εγκεφάλου. Ασπαζόμενοι αυτή την θεωρία το ελαιόλαδο αποτελεί πολιτισμικό χαρακτηριστικό και απαντάει σε πολλές απορίες της αρχαιότητας περί του συμβολισμού του.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Η βοτανολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται και η συνδρομή της βοηθάει τις φαρμακευτικές εταιρείες να βελτιώνουν τα φάρμακά τους και τις μεθόδους τους. Το ελαιόλαδο θεωρείται από τους βοτανολόγους θεραπευτικό μέσο για διάφορες ασθένειες. Μεγάλοι Έλληνες καρδιολόγοι συνιστούν το ελαιόλαδο για την θωράκιση της καρδιακής λειτουργίας, ενώ θα μπορούσε να βελτιώσει τις επιδράσεις των αντικαρκινικών φαρμάκων με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μεσογειακή διατροφή

Το ελαιόλαδο είναι το κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Η στροφή του σύγχρονου ανθρώπου στα μεσογειακά εδέσματα θα τον βοηθήσει να βελτιώσει την γενικότερη υγεία του. Στο εστιατόριο του AAR Hotel γνωρίζουμε πως μπορούμε να σας προσφέρουμε γευστικά και υγιεινά πιάτα. Η φιλοσοφία μας είναι η Ελιά και σε αυτή την παράμετρο της εξυπηρέτησης μας. Ο συμβολισμός της Ελιάς είναι βαθιά πολιτισμικός αλλά και σύγχρονος. Δεν είναι μόνο η Αρχαία Ελλάδα που εκτιμούσε αυτό το ιερό δέντρο. Σήμερα οι Έλληνες έχουν την ίδια άποψη, ενώ ο Χριστιανισμός έχει το λάδι ως σημαντικό μυστηριακό σύμβολο. Αν έπρεπε να επιλέγαμε από την αρχή ποιο δέντρο θα τοποθετούσαμε στο Sen5es Restaurant θα επιλέγαμε ξανά την Ελιά. Χάρη σε αυτή έχουμε τον δικό μας φιλοσοφικό φάρο που μας φωτίζει τον δρόμο για την καλύτερη λειτουργία της μονάδας και κατ' επέκταση της δικής σας εξυπηρέτησης και διαμονής. Είναι δουλειά ετών και φιλοσοφία που δεν θα την ανταλλάζαμε με καμία άλλη φιλοσοφία στον κόσμο.

Είναι η Ελιά μας!