JANINË

Muzeu Vrelis

Vetëm 12 km larg qendrës së Janinës dhe shumë afër hotelit tonë është i vendosur Muzeu i Dyllit Vrelis. Ky ishte momenti kur jeta dhe karriera e artistit ndryshoi.

Ky muze përfshin përreth 150 vepra që përfaqësojnë monumentet e figurave të mëdha të historisë greke. Ajo që e bën këtë muze të veçantë është shprehja e fytyrës që i bën ata të duken si të gjallë.

Në muze do të gjeni figura të revolucionit grek 1821, shkollës sekrete, betejën e Maqedonisë dhe figura të tjera, që të ofrojnë një pamje po aq mahnitëse sa dhe të paharrueshme.